Traditë

Gruaja malësore në fotot 100-vjeçare, dëshmi e pasurisë kulturore, thesar i trashëgimisë sonë shpirtërore

Pas një shekulli disa nga këto foto janë më shumë se si të tilla, fokus i një aparati, janë një testament i pasurisë shpirtërore të malësorëve. Ato janë zëri i asaj të vërtete që e ...
Read More

Dashuria, martesa dhe muaji i mjaltit në traditën dhe kulturat e hershme. Bestytnitë dhe “kanonet” magjike të jetës së lumtur

Kudo në botë besohet se muaji i mjaltit paraqet fazën kalimtare mes çiftit të ri dhe bashkëshortëve. Në muajin e mjaltit shkojnë si "çift i ri "dhe kthehen si "Burrë dhe grua". Për këtë shumë ...
Read More

Sot, 5 Tetori është Dita Botërore e Mësuesit, dita e sensibilitetit për rëndësinë që ka mësimdhënësi në emanicipimin e gjeneratave

Dita Botërore e Mësuesit - Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë, UNESCO, në vitin 1994, ka përcaktuar 5 tetorin si Ditën Botërore të Mësuesit, për të përkujtuar nënshkrimin e Rekomandimit, në ...
Read More

Dijeshumi Willy Kamsi: “Kultura e Shkodrës për Kombin Shqiptar”

Në qoftë se bëjmë fjalë për një kulturë shkodrane, ketë do ta marrim në një vështrim më të gjanë, tue përfshi gjithë Shqipërinë e Veriut dhe më përtej. Sepse Shkodra ndër shekuj ka qenë një ...
Read More

«Farat e mbretit» dhe postulati i famshëm, “çfarë të mbjellësh do të korrësh”

«Farat e mbretit» është një histori e shkurtër dhe shumë e bukur, me një moral shumë të njohur, "çfarë të mbjellësh do të korrësh". Dhe si çdo histori e mirë fillon me një mbret. Ky ...
Read More
Loading...