Shkencë

Shkencëtarët dhe physiognomists konsiderojnë se buzët janë një nga tiparet më të rëndësishme të karakterit

Shkencëtarët dhe physiognomists (ekspertë në gjykimin e personalitetit) konsiderojnë se buzët janë një nga tiparet më të rëndësishme që ju ...
Read More

Befasojnë hulumtuesit gjermanë: Kanabisi – sekreti i rinimit të trurit dhe potencimit të aktivitetit të tij?!

Bima e mallkimit të shtetit të ligjit dhe parajsa e kultivuesve, tregtuesve dhe përdorueve, është dhe duhet konsiderohet një dhuratë ...
Read More

Një studim i ri tregon se si rezistenca anti-mikrobike ndaj një ilaçi kyç mund të përhapet nga një fermë derrash në Kinë, tek speciet njerëzore dhe shtazore nëpër botë

Shkencëtarët janë të tronditur nga shpejtësia me të cilën rezistenca ndaj antibiotikëve të fuqishëm është në gjendje të përhapet nga ...
Read More

“Sinteza moderne” kombinon teorinë e Çarl Darvinit me gjenetikën dhe vëzhgimet e tij mbi evolucionin e species

Një nga premisat mbi të cilën Darvini bazoi teorinë e tij të evolucionit sipas seleksionim natyror ishte ajo që individët ...
Read More

Kjo kafshë mund të jetë shpëtimtare për njerëzimin, qumështi i “Platypus” është burimi i një proteine që mund të ndihmojë në luftimin e infeksioneve

Qumështi i kësaj krijese e quajtur në latinisht "Platypus" është burimi i një proteine që mund të ndihmojë në luftimin ...
Read More

Mësoni se si filloi jeta në tokë. Hapat e vegjël të një gjenialiteti të pashembullt që çoi në krijimin e madh

Nga Michael Marshall, 31 tetor 2016 Përktheu dhe përgatiti në shqip, Arben Çokaj Kjo histori është pjesë e listës së ...
Read More

Ç’farë sekretesh zbuluan psikologët nga studimi i 5000 me IQ të nivelit të gjenive?

Ndiq mijëra fëmijë super të zgjuar për katër dekada e gjysmë, dhe do të mësosh një apo dy gjëra se ...
Read More

Pajisjet e Luftës së Ftohtë, në ndihmë të shkencës, e cila po kërkon me insistim arsyen e shkrirjes së akujve në Arktik

Arktiku po shkrin më shpejt nga ç’pritej, duke shtuar ritmet e ngritjes së nivelit të detit në gjithë botën. Nga ...
Read More

Prezantohet pajisja e vendosur për të “kapërcyer” kufijtë shkencor

Një seri lazerësh u lëshuan mbi qiellin në Hamburg për të shënuar fillimin e lazerit më të madh në botë ...
Read More

Gjenerata e re e makinave hedh vështimin tej imagjinatës. Fiat-Chrysler i bashkohet BMW-së në zhvillimin e pilotimit autonom

Sot teknologjia ka arritur majat, nanoshkenca po e pasuron gjithnjë e më dendur kureshtinë njeriut mbi sekretet e befasushme të ...
Read More