Shëndetësi

Vaji ekstra i virgjër i ullirit, mjalt dhe limon, një miksim çudibërës për një shëndet të mirë, receta

Ju tashmë mund të dini disa nga përfitimet e shumta që kombinimi i vajit ekstra të virgjër të ullirit, mjaltit ...
Read More

Hithra pastron gjakun, nxit aktivitetin e veshkave, është kunder renies se flokut dhe zbokthit

Hithra- (Urtica dioica) Pershkrimi: Rritet ne vende te lagura dhe vende grumbullimi, neper gardhet e shtepive, qoshet e ferrave. Per ...
Read More

Aloa Vera kundër kallove, e sidomos çregullimeve të lëkurës të shkaktuara nga rrezatimet

Aloa Vera ( Aloe Barbadensis Miller) Kleopatra e përdorte këtë bimë për tretmane kozmetike, krema të prodhura nga Aloa, ndërsa ...
Read More

Uthullës së mollës, pihet kundër ftohjeve të ndryshme, lehtëson etjen, forcon nervat, mushkëritë dhe zemrën

Molla ka përbërës të shumtë ushqyes e shërues. Sidomos ka natrium, hekur, fosfor, disa alkaloide, geraniol, acetaldehid, pektin, sheqer, thartirë ...
Read More

Eufrazia, anti inflamator i eufrazisë është shumë i dukshëm tek sanimi i procesit të përflakjes së syve, gojës dhe fytit

Eufrazia -Euphrasia officinalis L. Eufrazia është bimë njëvjeçare gjysmëparazite e cila lidhet për rrënjët e barërave. Gjethet i ka të ...
Read More

Luleshurdha është diuretik efikas, tonik digjestiv dhe laksativ për mëlçi dhe veshkë, hepatik, antireumatik, depurgativ, etj

Luleshurdha - Taraxacum officinale Është bimë shumëvjeçare, nga kërcelli i sëcilës, nëse e prejmë, del një lëngë i bardhë qumështor, ...
Read More

Mendra, çaji përdoret edhe kundër vjelljes, dhembjesve të stomakut, mëlçisë, sëmundjeve të lëkurës, etj

Mendra - Mentha piperita L. Është mjaftë e përhapur në natyrë. Në trevat tona, njihet me emrin: mendër, serjushë, hith ...
Read More

Makthi i egër është kundër diarresë e dizenterisë, tuberkulozit, si qetësues i dhembjeve të zorrëve dhe lukthit, kokës, etj

Makthi i egër - Hypericum perforatum L. Është bimë shumëvjeçare e degëzuar, e cila rritet në lartësi 20-100 cm. Gjethet ...
Read More

Kamomili kundër dhembjeve dhe shtrëngimeve, inflamacioneve të lëkurës dhe mukozës së gojës, fytit, hundës, syve, etj

Kamomili - Matricaria chamomilla L. Për këtë bimë gjetëm emërtimet e shumta nëpër viset e ndryshme të banuara me shqiptarë ...
Read More

Trumëza është shumë e mirë kundër barkqitjes, jepet edhe kundër parazitëve, etj. Këshilla dhe rekomandime

Trumëza ( Thymus serpyllum L.) Trumëza, (Thymus serpyllum L. , çaj i egër, Lulë çaji), është bimë shumëvjeçare, gjysmëshkurre, kërcellin ...
Read More