Reportazh

Afër Bogës, Thethit dhe Kryqi të Qafë Thorës, magjia e ashpër e alpeve të Veriut

Alpet janë bukuria më e magjishme që vendi jonë ka, e si rrjedhim është edhe nder më vete të mund të kesh kënaqësinë që t’i vizitosh si në dimër edhe në verë, edhe pse gjatë ...
Read More

Erseke/Rehova, fshati ku turistët hanë bashkë me banorët

“U gatuajmë bamje me mish në furrë dhe ata duan të hanë bashkë me ne. Kështu u kthye zakon në të gjithë fshatin. Turistët nuk rreshtin së kthyeri” Vetëm dy kilometra larg Ersekës ndodhet Rehova, ...
Read More

Thesaret e fshehura të Drinit. Mrekullia e liqenit që gjarpëron në luginën magjepsëse që fillërojnë kreshtat e maleve

Kur shqipton fjalën Drin të ndërmendet lumi, ndoshta edhe ndonjë djalosh me emrin Drin e pa dyshim dhe hidrocentralet e ngritura mbi rrjedhën e tij bujare 160 km të gjatë. Por pak ose jo aq ...
Read More

Njihuni me Pamukkale, prekja magjike e një mrekullie të natyrës, shëruesi i ujërave të bardhë termalë

Çdo mrekulli ka një legjendë. Patjetër që edhe kjo meriton të ketë një të tillë. Një prej atyre gojimeve, të cilat duke udhëtuar në kohëpaskohje kanë mbërritur deri në themelet e interesimit të ëndjes si ...
Read More

Velipoja, diadema e brigjeve magjepsëse të Adriatikut

Velipoja, një thesar i "pazbuluar" Për të flitet fare pak. Por kjo nuk ia ka hequr privilegjin asaj të jetë një prej atraksioneve turistike me vlera të patëdyta. Nëse media e ka përjashtuar disi nga ...
Read More

Valbona, kjo ngasëse “mëkatare” e and egrashe e bjeshkëve

Prej qyshkuri dhe pajada, jemi kredhur nëpër udhëpërshkrues të ndryshëm dhe qëmtues symprehtë . Nëpër gojtar më namë është çapit mbamëndja e alpeve, këtij Babel të natyrës shqiptare. Tash kur vullnesa për zotërim është një ...
Read More

Shkodër, je ba kaq e bukur e unë jam tu vujt se nuk kam ma shumë dashuni me t’falë

Me kamt e laguna në Kir, sytë e lamun në Bunë, e kundrimin e njomun në Liqen, çapit në të sotmën tande si atëherë edhe tash. Me më shumë thinja, rrudha e peshë vitesh hapin ...
Read More

Thethi ky kushtrim i thellë i bukurisë alpine

Mes maleve të egra dhe të mrekullushme, këtij eteri tokësor që mrrylet prej gërmushjes së motit dhe shendet prej gjelbërimit dhe kthjellimit të qiellit gjendet Thethi. Atë e stërpikin krejtkah horizontin me vendstrehëza alpine, siç ...
Read More

Si e përshkruan diplomati francezi Maurice Trumbert Shkodrën e viteve 1913

Në janar-shkurt 1913, menjëherë pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, Maurice Trumbert, diplomat, shkrimtar, piktor, poet e muzikant francez, botoi në revistën “Revue du traditionnalisme français et étranger” reportazhin në “Skutari të Shqipërisë”, ku ndihet ...
Read More

Amani, qyteti i bardhë mbi 18 kodra streha mbretërore e kryeqytetit jordanez

Për të përfituar përshtypjen e parë për Amanin , gjëja më e mirë që mund të bësh është të ngjitesh në Xhebel al Kala, mali kështjellë me lartësi 837 metra. Përreth saj mbi 18 kodra ...
Read More