Përsiatje

Ule kurrizin e banju urë nji veprë mirësie, pa u drasht se përulja jote s’ka me u pranu si forcë besimi te akti sublim

Përpjekja për me ken i mir', mundet me ken e themelta e betejave e synimeve t'mia dhe e tankujt qi guxon dhe beson se përmes njatij shtegu hyjn dhe xajn vend n'botën tande tan' adhurimet ...
Read More

Poezia e Çun Lajçit, zani i nji zemre kënduese, ushtima e kijametshme e nji kushtrimi hovesh kryengritëse

Nga Albert Vataj Ate e kam njohun si nji prej atyne figurave ma t'veçme të artit skenik shqiptar. Epika e këtij burri asht n'përngjasim me at t'Eposit t'Kreshnikve. Gjithçka në jetën e tij asht një përpjekje ...
Read More

Mark Simoni: A ka ardhur koha qe secili prej nesh te ngrihemi ne lartesine e vetegjykimit te vepres sone?

“Zogjte kane mbetur krejt pa peme. Dhe folete qe beheshin ne to, tashme nuk jane askund. Sepse gjysma e pyjeve te botes jane prere per te bere leter, per te shtypur libra te dobet. Poetet ...
Read More

NDIHU I PUSHTUAR PREJ KRAHËVE TË MREKULLIMIT QË MAGJIA E KRIJUESIT KA FSHEHUR BRENDA TEJE

Lëre veten sot t'i jepet fëmijës që struket brenda vetes, përpiqu të dëgjosh këtë zë që pipëtin në shpirt dhe do të shohësh, siç thotë Coelho se si sytë do të rigjejnë shkëlqimin dhe ne ...
Read More

Pendesë dhe ndjesë, ndaj jush që më dhatë shumë më shumë se ç’munda dhe do të mund tu jap

PENDESË DHE NDJESË NDAJ SECILIT PREJ JUSH, MIQ! Pendesë dhe ndjesë, ndaj jush që më dhatë shumë më shumë se ç'munda dhe do të mund tu jap. Pendesë dhe ndjesë ndaj vetes që nuk mundi ...
Read More
Loading...