Nga Jeta e Korifejve

Rrëfimi i pazakontë i Papa Françeskut: “Edhe unë kur lutem ndonjëherë më zë gjumi”

Papa Françesku pohoi se ndonjëherë e zë gjumi ndërsa është duke u lutur, por kjo nuk e pengon të shenjtërojë ...
Read More

Anët e errëta në personalitetin dhe karrierën e disa personazheve kyç të historisë, nga Hitleri te Churchill, nga Martin Luteri te Albert Einstein, etj.

Historia ka tendencën që në disa raste t’i fshehtë faktet famëkeqe të njerëzve që janë kthyer në heronj. Por gjithnjë ...
Read More

Episode nga jeta dhe vepra e Thomas Edison, atij që me shpikjet e tij përmirësoi cilësinë jetës së njerëzimit

Thomas Alva Edison u lind më 11 shkurt 1847 dhe u shua më 18 tetor 1931 në moshën 84-vjeçare. Ai ...
Read More

Episode, kureshti dhe befasi nga jeta dhe veprimtaria krijuese e Giuseppe Verdit, kompozitorit të operës italiane

Ai erdhi dhe mbetet si njeri nder kreshtat më të thekshme të ngulmeve të sfidës operistike. Gjithëdakordësohemi se akti i ...
Read More

Fjalimi i përmortshëm i mbajtur nga Viktor Hygo në varrimin e Honore de Balzak, 21 gusht 1850

Honore de Balzak u shua së gjalli pasmesnatën e 18 gushtit të vitit 1850 në të zbardhur të datën 19 ...
Read More

Sekrete dhe kureshti që ndoshta nuk i dinit, nga jeta e shkrimtarit të madh anglez, Çarls Dikens

Çarls Dikens, ishte shkrimtarit që solli ndër qindra personazhe, edhe ata që mbeten edhe sot e kësaj dite ndër më ...
Read More

Honore de Balzak, fati i keq i fillestarit në marrëdhënie me gratë, kur gjeniu i letrave kërkonte të vriste veten 

Përpjekjet e para për të gjetur grua, ashtu sikurëse edhe librat e tij të parë, s'kanë asnjë sukses, shkruan Stefan ...
Read More

Ç’mund të mësosh nga sjelljet e çuditshme të një gjeniu, si Njuton, Nikola Tesla, Paul Erdos dhe Albert Einstein

Shpikësi dhe fizikanti i famshëm Nikola Tesla u bënte ushtrime të këmbëve – çdo natë, ai vazhdimisht shkrydhte gishtat e ...
Read More

Aleksandër Dyma-biri, tregon sekretin e suksesit të babait të tij

Një ditë një admirues i të jatit e pyeti Aleksandër Dyma (biri), se cili ishte sekreti i artit tërheqës të ...
Read More

Ja cilat janë disa prej zakoneve të çuditshme të njeriut gjithnjë befasues, gjeniut të shkencës, Albert Ainshtajnit

Gjumë pa fund, dremitje të herëpashershme, të ndenjurit zbath dhe pipa e tij e pandashme: janë këto sekretet e gjeniut ...
Read More