Kuriozitete

Çfarë është “Peltia mbretërore” i ashtuajturi qumështi i bletës, funksioni i saj dhe cilësitë kuruese

Nga Dr Agim NELAJ Në shprehjet e përditëshme të bletarëve njihet si ”qumështi i mbretëreshës së bletëve” ose “ qumështi ...
Read More

A ndodh vërtetë reinkarnimi, procesi i transformimit të shpirtit, nga një trup në tjetrin?

"Melodinë e vetë të parë amerikani gjenial, Zhermin Gardiner, nga Baltimori, e ka interpretuar në piano kur i kishte vetëm ...
Read More

Shkenca e gjenetikës, tregon se njerëzit nuk mund të ndahen në nënkategori biologjikisht të dallueshme

Nga Peter G. Prontzos Plaga sociale e racizmit, është zmadhuar shumë vitet e fundit. Në vende si Hungaria, Gjermania, Mianmari, ...
Read More

Cilët janë fituesit më kontroversë të çmimit “Nobel” për Paqe nga Jimmy Carter, Henry Kissinger te Menachem Begin?

Çmimi “Nobel” është krijuar nga Alfred Nobel, shpikësi i dinamitit. Nobel kërkoi që çmimi t’i jepej “personit i cili do ...
Read More

Një peisazh që merr jetë nga ajo me të cilen ne ushqehemi, fotografi Carl Werner sjell në imazh atë që është realitet krijues

Nga Albert Vataj Sado që keni shëtitur ju nuk keni shkelur kurrë nëpër ato vende pavarësisht se ato ju duken ...
Read More

Njihuni me makinerinë koduese “Fialka”, sovjetiken e pathyeshmen të sekreteve

Nga Ana Borshkevskaja Në fillim të Luftës së Ftohtë, Bashkimi Sovjetik, kishte nevojë për një makineri të Pagabueshme, për të ...
Read More

Qytetet që kurrë nuk flenë, ja “Rruga tokësore e Qumështit” që prushon nga llamburitjet e dritave

Nga Albert Vataj E pabesueshme, por e vërtetë. Imazhe mahnitëse të sjella nga NASA-s paraqesin botën natën gjatë 24 orëve ...
Read More

Misteri i kafkave me vrimë. Bëhet fjalë për kirurgjinë e trurit apo një lloj rituali të njerëzve të lashtësisë?

Nga Albert Vataj Arsyeja se pse ne gjithnjë befasohemi nga faktet njohesë që na ballafaqojnë me aftësinë e njeriut për ...
Read More

Haremi në Perandorinë Osmane, si funksiononte dhe cili ishte statusi i grave që bënin pjesë në jetën intime të sulltanit?

Haremi perandorak i epokës osmane, ishte koleksioni i grave, shërbëtorëve, dhe konkubinave të sulltanit, të cilët ndonjëherë numëroheshin në qindra ...
Read More

Zbuloni pse viti kishte 10, dhe tani ka 12 muaj, shkurti ka 28 ditë, ndërsa 1 herë në 4 vite, ky muaj ka 29 ditë?

Nga Albert Vataj Pyetje të tilla shpesh janë kaq naive sa dhe fare të papërfillshme për t'u konsideruar edhe pse ...
Read More