Intervista

Manjola Arizaj (Zeka): Buzëqesh nga mirënjohja për bulëzat e lumturisë që më dhurohen

Intervistoi: Albert Vataj Është e vështirë për gratë të balancojnë karrierën me familjen. Bëhet gati e pamundur që të kenë ekuilibër kur aty shtohet edhe shoqëria. Por ç’mund të thuash nëse për një grua dëgjon ...
Read More

Dr. Leonidha Peppo: Bëni kujdes, zemra nuk fal

Flet për "Koha Jonë", Dr. Leonidha Peppo, kardiolog i qendrës shëndetësore nr. 4 Tiranë Intervistoi: Albert Vataj Në dhomën e tij të vizitave në qendrën shëndetësore nr. 4, Tiranë ka gjithnjë pacientë, që nga ata ...
Read More

Jozef Radi i përgjigjet “Pyetësorit të Prustit”: Heronjtë e mi të vërtetë në jetën e vërtetë, janë ata që luftojnë për të vërtetën

Pyetësorit të Prustit i përgjigjet poeti Jozef Radi. Cila është ideja e juaj për lumturinë e përkryer? Simbas meje nuk ekziston lumturia, e përkryera lumturisë është fantazi përrallash! Ekzistojnë vetëm gëzimet e vogla të jetës, ...
Read More

Ideja për lumturinë e përkryer të poetes, Elona Çuliq: Me qenë. Me lexue. Me ditë me dashtë. Me ditë me vdekë

Pyetësorit të Prustit i përgjigjet poetja Elona Çuliq Cila është ideja e juaj për lumturinë e përkryer? Me qenë. Me lexue. Me ditë me dashtë. Me ditë me vdekë. Cila është frika juaj më e ...
Read More

Shkrimtari dhe njeriu i mirë, zelltari i dashamirësisë, Petrit Palushi, një rrëfim me zemër në dorë

Pyetësorit të Prustit i përgjigjet shkrimtari Petrit Palushi Cila është ideja e juaj për lumturinë e përkryer? Nuk ka lumturi të përkryer. Njeriu është vazhdimisht në përpjekje gjatë krejt jetës së vet. Gjithsaherë para të ...
Read More

Ada Halilaj nuk mendon se poezia ka me e shpëtu botën, por ka shpëtu shumë njerëz nga bota

Ndoshta asht nga t'paktat intervista, t'cillat më kanë mbush me njaq kreni e adhurim, sa ç'mundet me dasht ëndje jeme me ken i mëkum me besim, me besim se Shkodra po përtrihet, po m'kamet, tue ...
Read More

Cili ishte i jashtëzakonshmi i shkencës, Nikola Tesla, çfarë e bëri atë të famshëm dhe projektet e mbetura pa realizuar?

Për të profilizuar një identitet kaq të jashtëzakonshëm të historisë së shkencës, për të hedhur dritë mbi terrin e shumë hamendësimeve dhe dilemave, për të kapur fillin që përshkon tërësinë e një identiteti kaq kompleks ...
Read More

Dosjet e fshehta kundër Ismail Kadaresë, shkrimtari i madh rrëfehet për gazetën gjermane “Die welt”

Shkrimtari Ismail Kadare  është intervistuar me rastin e botimit nga Fischer Verlage, të romanit “E penguara”, përkthyer nga Joachim Rom. Intervista është marrë në kafenenë e preferuar të shkrimtarit “Le Rostand”, ku ka qenë së ...
Read More

Mateus Frroku: Ndihem i plotësuar në çift, ndaj funksionoj më pozitivisht në muzikë

Mateus Frroku, djali gjysmë shkodran e gjysmë korçar, është ende mjaft i ri, por ka mbi 13 vjet në skenë. Përveç festivaleve dhe hite-ve të herëpashershme, Mateus me zërin e tij të fuqishëm, këndon live ...
Read More

Jonathan Franzen: Letërsia ime nuk është e angazhuar politikisht, letërsia ime i kushtohet komplikimit të gjërave, që është e kundërta e asaj çka bën politika

Në vitin 2012 në Shqipëri vjen shkrimtari i famshëm amerikan, kandidat për Nobel, Jonathan Franzen. Ai ishte dërguar nga gjigandi National Geographic në Shqipëri, si edhe në disa vende të tjera, për të realizuar disa ...
Read More