Impresione

Letër mikes sime në Facebook-Unë të hapa zemrën, ty të mbetet t’i bësh vend brenda teje kësaj përuljeje, këtij devocioni

Mike, i kam kërkuar përulësisht mirësisë suaj të më shpërblejë me mirënjohjen më të denjë që mund t'i dhurohet një miku duke e dëgjuar. Nëse jeni e zënë me ndonjë impenjim dhe gjithëkjo që u'a ...
Read More

“Koha Jone” mbush 27 vjeç. Liria e fjalës dhe shprehja e lirë kremtuan sot sprovën e kurajos dhe vetbesimit

Ishte 11 maji i vitit 1991 kur erdhi në jetë ai zë, ai vullnet shprehish të kurajshme ëndërrtarësh, ai kushtrim i zëshëm i atyre që besuan te idealet, tek liria dhe demokracia. Ishte 11 maji ...
Read More

“Kam pasur në jetë vetëm një mik të vërtetë dhe të sinqertë – librin”

Kurrnji pasion nuk mundet me e zhyt aq thellë, e njiherash me e ngritun aq nalt, shpirtin e njeriut, se sa libri. Ai ka ardhur me kumtin e botëve, mendjeve dhe shpirtrave, si ftesë për ...
Read More

Letra e Çarli Çaplinit dërguar së bijës, Geraldina natën e Krishtlindjes së vitit 1965

Bija ime, Është natë. Nata e Krishtlindjes. Të gjitha rojet e kështjellës time të vogël i ka zënë gjumi. Flenë vëllai dhe motra jote. Edhe nëna jote tani fle. Vetëm zogjtë, sapo u zgjuan dhe ...
Read More

Dituri Dizdari: …edhe njëqind herë sikur të ngjizem, përsëri do të lind femër, valë deti…

SOJI I GRUAS U linda femër. Prill. Sythet, bulëzat, poleni… pikojnë farëza lulesh, dritë fosfore, yje qiellit, freski gjethesh… ëndrra vallëzon vivalde të bardhë qiellorë, simfonia e pambarimtë e orkestrës së yjeve, nuk ndalet. Bëja ...
Read More
Loading...