Histori

Ana e panjohur e Jul Çezarit, diktatorit që shndërroi Romën në një perendori të madhe dhe u ndëshkua nga shpirtmadhësia

Ndoshta shumë njerëz kanë ndërtuar në idetë e tyre një steriotip të diskutueshëm rreth personaliteteve të historisë, emri dhe vepra e të cilëve është shkruar sa me gjak aq edhe me urtësi, Jul Çezari ishte ...
Read More

Faktet që e pasurojnë dijen tuaj rreth Luftës së Dytë Botërore, asaj kasaphane që mori jetën e 70 milionë njereëzve

Lufta e Dytë Botërore, e cila konsiderohet si lufta e përgjakshme në historinë e njerëzimit, konsiderohet të ketë marrë 70 milionë jetë njerëzish. Ndonëse kanë kaluar kaq vite nga përfundimi i Luftë së Dytë Botërore, ...
Read More

Si u bë Tirana kryeqyteti i Shqipërisë e jo një qytet tjetër dhe mbi çfarë kriteresh? Historia që nga vendimi i Kongresit të Lushnjes

Tirana u shpall kryeqytet i Shqipërisë nga një vendim i Kongresit të Lushnjes, një nga evenimentet më të rëndësishme të historisë kombëtare për vendimet që mori, ndërkohë që qeveria e dalë nga ky kongres, zgjodhi ...
Read More

Përtej dashurisë së Mbretëreshës Viktoria dhe princit Albert. Martesa mes dy kushërinjve të parë, mbretëreshës së re dhe princit gjerman simpatik dhe të mençur

Martesa mes dy kushërinjve të parë, mbretëreshës së re dhe princit gjerman simpatik dhe të mençur, ishte një përplasje dashurie. Përgjatë 17 viteve, lindën nëntë fëmijë: katër djem dhe pesë va-jza. Piktura dhe fotografi paraqitën ...
Read More

Louis Dupré, piktori francez që takoi Ali Pashanë e shqiptarët e 1800-ës në penelin francez

Luan Rama Louis Dupré, kishte kaluar disa vite si nxënës në atelierin parisian të skulptorit dhe piktorit Jacques-Louis David, autor i mjaft veprave mbi Napoleonin dhe më pas kishte fituar një bursë nga mbreti i ...
Read More
Loading...