Forum

Rilindja Demokratike, gazeta që vrau frikën. 17 dhjetor 1990 dita kur nisi fluturimin albatrosi i fjalës së lirë

17 dhjetor 1990 Ishte krijuar Komisioni Nismëtar i PD-së. Mbledhjet e komisionit bëheshin në një nga godinat e Qytetit “Studenti”. Debate për statutin e partisë. Pas mbledhjes bëra një bisedë me Berishën. Për të qenë ...
Read More

Kush janë dhjetë filmat që thyen tabutë në historinë e kinematografisë botërore, sipas BBC?

Dhjetë filmat që thyen tabutë në kinematografi Një nga mediat më prestigjioze në botë, siç është BBC, ka renditur dhjetë filmat që thyen tabutë në kinematografi. Një ndër ta është edhe filmi me personazhin e ...
Read More

Terry Eagelton: A është fondamentalizmi fetar armiku më i madh i iluminizmit?!

Siç ka argumentuar edhe Dan Hind, kërcënimi kryesor ndaj vlerave iluministe nuk buron nga feng shui, besimi shërues, relativizmi postmodern apo fundamentalizmi fetar. Si zakonisht kërcënimi ndaj vlerave të iluminizmit buron nga disa fryte të ...
Read More

Kronikë nga Mimoza Dajçi Boletini i Samitit G20 zhvilluar në datat 7- 8 Korrik 2017 në Hamburg të Gjermanisë

Siç ishte njoftuar nga media, Samiti i G20 u mbajt nga datat 7- 8 Korrik 2017 në Hamburg të Gjermanisë. Në të morën pjesë krerët e shteteve më të fuqishme ekonomike botërore. I pranishëm ishte edhe Presidenti i ...
Read More

Një klithmë nga Moikom Zeqo për intelektualët e harruar

Duke lexuar, kohët e fundit, një nga librat e shkrimtarit të madh suedez Stig Dagerman (1923-1954) u ndala tek disa mendime të tij për fatin e njeriut, që luhet kudo dhe në çdo kohë, gjithmonë ...
Read More

Shqiptarët lexojnë pak? Tragjedia është se lexojnë më shumë se dje!

Është krijuar ideja se shumica e shqiptarëve nuk lexojnë thuajse fare. Në fakt është e zakonshme që në shtëpitë shqiptare të mos gjesh asnjë libër. Është po aq e zakonshme të shohësh se bibliotekat janë ...
Read More

Ikja e Gianni De Biasi-it, ikja pa lavdi e atij që na bëri të besonim te lavdia shqiptare e futbollit

Ndoshta edhe ai do të ishte pjesë e çdo triumfi, me të cilin e kemi kaq të lehtë që t'i blatohemi dhe kaq të pamundur ta bëjmë diçka të merituar. Humbësit e kanë të pamundur ...
Read More

Kurthet ekonomike të paqes: A po e dëmton rritjen ekonomike, mungesa e luftërave të mëdha?

Ngadalësimi i vazhdueshëm i rritjes ekonomike në ekonomitë me të ardhura të larta ka detyruar ekonomistët të futen ne mendime. Ata kanë parë si fajtorë të mundshëm kërkesën e dobët, pabarazinë në rritje, konkurrencën e ...
Read More

Gëzim Tushi: Kaosi social, njerëzit janë shoqërisht të shqetësuar dhe individualisht të turbulluar

Që shoqëria jonë ka kohë që "funksionon" keq, për këtë nuk ka askush dyshim. Dhe që kjo situatë ka shkaqet dhe arsyet e veta, edhe kjo dihet. Njerëzit janë të shoqërisht të shqetësuar dhe individualisht ...
Read More

E vërteta e fotografisë së ish-boksieri kosovar, Aziz Salihu me këngëtaren e famshme (jugosllave), Lepa Brena

Sot pas kaq vitesh të flasësh për Lepa Brena, ndoshta nuk është kaq sensacionale sa ç'mund të ishte në vitet '80, kohë në të cilën këngëtarja serbe ishte një magjepsëse për hiret femërore dhe virtuozitetin ...
Read More