Dashuri

Dashuria nuk është vepër arti. Një jetë me dashuri është vetër arti e përjetshme

Askush, as edhe poetët nuk kanë mundur të llogaritin atë që zemra është në gjendje të bëjë Zelda Fitzerald ...
Read More

Pyetje për Dashurinë këtë hyjni tokësore, me të cilën vetë vullneti i krijuesit ka shpërblyer shpirtrat e stolisur nga zjarri i ndjenjave?

Dashuria, a ndryshon me kohën. A transformohen kësisoj mënyrat e komunikimit të saj? A e ka zhveshur prej të hyjshmes ...
Read More

Çfarë është Dashuria? Thënie brilante nga njerëz të famshëm që kanë skalitur zjarret e pasionit në historinë e letërsisë

Këtu vjen një përzgjedhje e përkufizimeve poetike mbi një fenomen të veçantë që është njëherësh më i patrajtë sesa arti, ...
Read More

Marlene Dietrich- Ernest Hemingway, një histori e dashurie flakatare, e pastër, absolute, përtej horizontit, përtej vdekjes

“Nuk e di të them se pse sa herë të rrethoja me krahët e mi, ndihesha si në shtëpi.” Ernest ...
Read More

Përbetimet dashurore, një faqe nga ditari joshës i paraprijësit të ekzistencializmit, Søren Kierkegaard

Soren Kierkegaard u lind më 5 maj 1813 dhe vdiq më 11 nëntor 1855. Kierkegaard ishte një filozof i njohur ...
Read More

Ç’ka do të thotë “T’ia falësh veten dikujt tjetër”?! Dashuria bashkë me besimin prodhon edhe frikë pasigurie

Të jesh në lidhje dashurie do të thotë të vendosësh veten në duart e huaja. Shumë njerëz edhe pse mendojnë ...
Read More

“Yjësitë” e ligjërimit të “shenjtorëve” për dashurinë, shenjtërimin e pasionit që na bekon me shenjtërim

Të ëndërroni, ta lini veten të përshkohet nga magjia, të shkruani, të komunikoni përmes citimeve që i japin krah zemrës…kjo ...
Read More

Dashuria e pamundur e Migjenit përmes dy letrave që mikja e tij i dërgon motrës së poetit, Olgës

Ai, Migjeni britma kushtruese që gjëmon në të tashmen e të gjitha kohrave, nuk ishte vetëm një shpirt që i ...
Read More

A është dashuri një sëmundje? Nëse po, pse jemi të ndëshkuar dhe cilët janë stimujt e bashkëjetimit me këtë “lëngim”?

Frymëmarrje e rënduar, takikardi, pakësim i oreksit. Dhe pastaj mendime të këqija, ankth për të ardhmen, ndryshime të menjëhershme të ...
Read More

Dashuria dhe letrat plot zjarr dhe pasion të Victor Hygo për të bukurën magjepsëse, Juliette Drouet

… Ish ne fillim te vitit 1833 qe Victor Hygo morri pjese ne provat e pjeses teatrale "Lucrèce Borgia" dhe ...
Read More