A e dini se…

A ekziston djalli? Dilema që pasuroi kohërat me mite dhe legjenda. Kush janë disa shenjat të pretenduar që djalli ka lënë në tokë?

Disa mendojnë se Satanai, Djalli është thjesht koncepti i ligësisë që ekziston brenda nesh. Gjithsesi, Bibla dokumenton një bisedë mes ...
Read More

Pse Jezui i Nazaretit, biri i Virgjëreshës Mari, u quajt Krisht?

Ungjilli thotë se kur engjëlli Gabriel iu shfaq Marisë për t’i njoftuar se do të mbetej shtatzënë, i tha se ...
Read More

Lindja e mitit të Santa Klausit dhe sfida e krishtere ndaj ndikesve pagane të kremtimit të Krishtlindjes

Prej kohësh, Krishtlindjet janë quajtur festë tradicionale e krishterë që kremton lindjen e Krishtit. Megjithatë, shumë prej zakoneve në këtë ...
Read More

Pema e Krishtlindjeve, si erdhi ky rit i hershëm për t’u shndërruar në simbolin kryesor të festave të fundvitit?

Festat e fundvitit, kryesisht Krishtlinja nuk mund të kuptohen pa njëri prej simboleve të saj më popullore, Pema e Krishtlindjeve ...
Read More

Cilët ishin burrat e famshëm të politikës dhe të artit që vdiqën duke bërë seks

NELSON Aldrich ROCKEFELLER (1908-1979) zëvendëspresident i SHBA-ve gjatë kohës së Gerald Ford, vdiq në ’79 në moshën 70 vjeçare për ...
Read More

Kush janë materialet më të shtrenjta në botë, nga shafrani te ari, nga heroina te diamanti, nga plutoniumi te antimateria

Për shumë shekuj, shumë njerëz kanë besuar se ari është një nga materialet më të shtrenjta në botë. Megjithatë, kjo ...
Read More

E premte datë 13! Pse ky numër sjell ters? Historia e një “mallkimi” dhe fobia e trashëguar nga rastësorja

Për supersticiozët numri 13 sjell ters, po ashtu edhe dita e premte, por edhe kur bëhen bashkë këto dyja, si ...
Read More

E fshehta e madhe e ujit, kujtesa e pandryshueshme dhe reagimi emocional i kësaj lënde

Sapo ke lexuar këtë titull, do ta kesh tepër të vështirë të vazhdosh më tej, vetëm në rastet kur personi ...
Read More

Tradhtia ndaj partnerit, predispozita dhe strategjia që përdorin për t’u hedhur në krahët e dikujt tjetër, sipas shenjave të horoskopit

A mund të imagjinoni se partneri juaj ju tradhton? A keni vërejtur ndonjë shenjë që tregon se ai ose ajo ...
Read More

Jan disa produket që nuk skadojnë kurrë, mjafton që ata të ruhen në ambiente të përshtatshme si; larg lagështisë apo dritës së diellit

Pjesë e shqetësimit të amvisave dhe jo vetëm janë periudha e skadimit të produkteve. Janë disa, të cilat kanë të ...
Read More