A është ligji i tërheqjes një sekret, kur në realitet atë ne e përdorim çdo ditë?!

Kur sheh se bota është shembur rreth jush dhe çdo shpresë është rrënuar dhe përpëlitet nën këtë gërmadhë; mbase nga një marrëdhënie që ka marrë fund, ndoshta ngase ju keni humbur asgjesueshëm në një sipërmarrje, ose sepse miqtë tuaj ju kanë braktisur pa asnjë shkak, mund të keni humbur vitalitetin dhe gjallërinë e asaj që dëshironi nga jeta… dhe pyesni, se cili është sekreti për të rigjetur edhe një herë lumturinë, për të ribërë botën tuaj, për të rikthyer gjithçka si më parë?

Përgjigjet që ju kërkoni mund të gjenden në Ligjin e Tërheqjes. Çelësi i jetës dhe lumturia e përjetshme ka qenë i njohur për disa të zgjedhur që janë bërë disa nga figurat më të shquara në histori. Nga Platoni tek Beethoven, Ajnshtajni dhe Shekspir. Këta njerëz prestigjiozë i kuptonin ligjet e fshehta që qeverisnin jetën e tyre. Tani ju keni mundësinë për të zbuluar këtë.

Me Ligjin e tërheqjes, jeta përfundimisht mund të përkufizohet si kjo; ne jemi zotërit e universit tonë. Jeta dhe lumturia juaj janë plotësisht në duart tuaja. Ky është një fakt mahnitës që për fat të keq do të kalon pa u vënë re nga shumica e njerëzve.

Sidoqoftë, për ata që arrijnë të njohin mundësitë e jashtëzakonshme që janë në dispozicion për ne, ne mund të gëzohemi duke ditur që jeta jonë është ndryshuar përgjithmonë për mirë. Realiteti dhe gjithçka rreth nesh është ajo që kemi krijuar brenda mendjes sonë. Mendjet tona janë në thelb kontrolli i gjithçkaje që ne shohim të ndodhë jashtë nesh. Si rezultat, ne jemi plotësisht të aftë të zgjedhim cilën drejtim merr jeta jonë. Kjo është pavarësisht se cilat do të jenë rrethanat tona të jashtme. Për të filluar të kuptuar Ligjin e Tërheqjes dhe përfshirjen tonë në të, mendoni për gjithçka rreth nesh si lëvizje të mundshme të vetëdijes që ne jemi vazhdimisht duke mbushur mendimet dhe emocionet tona, duke i sjellë ato në shfaqje rreth nesh.

Është e rëndësishme që ne të kuptojmë se bota nuk është e pavarur nga mendimet dhe përvojat tona. Përkundrazi, i nënshtrohet mendjes sonë që po krijon atë që shohim përreth nesh çdo sekondë të çdo dite.

Pra, tani që ju jeni bërë të vetëdijshëm për bazat e asaj që disa njerëz e perceptojnë si “sekreti i jetës”, cili duhet të jetë rruga juaj e parë e veprimit?

Ndjeheni mirë! Ndjeheni mirë dhe mbushni ambientin tuaj me emocion pozitiv dhe nga ana tjetër, bota që krijoni rreth jush mund të bëhet po aq e mirë.

Pra, ju doni të zbuloni më thellë në sekretet e Ligjit të Tërheqjes? Nëse po, atëherë gjëja e parë që duhet të tërhiqni vëmendjen tuaj është shkenca moderne e fizikës kuantike. Puna e fizikantëve kuantikë modernë do të sugjerojë që gjithçka në universin tonë rrethues ka buruar nga mendimi; me trurin e njeriut që funksionon si burim i drejtpërdrejtë i energjisë gjithçka që përjetojmë dhe shohim.

Fizikantët kuantikë gjithashtu do t’ju tregojnë se gjithçka është e përbërë nga energjia. Ne jemi energji e pastër. Sidoqoftë, ndërsa përpara se shkencëtarët të besonin se të gjitha materiet janë statike dhe të parashikueshme, studimet e reja shkencore tregojnë se të gjitha mënyrat e ‘materies’ dhe energjisë, në vend të kësaj, jenë të përgjegjshme dhe të ndryshueshme.

Kjo ka bërë që shumë shkencëtarë të besojnë se ‘materia’ përbëhet më shumë nga ‘mendimi’ sesa ‘informacioni’ i caktuar. Kjo sugjeron që idetë dhe konceptet kanë më shumë të ngjarë të jenë përgjegjës për krijimin e gjithçkaje që shohim rreth nesh në botën fizike. Kjo pastaj shtron pyetjen, nëse edhe ju jeni të përbërë nga një energji gjithnjë e aktuale dhe gjithnjë në ndryshim, ku ka fund në atë që ne jemi të aftë të arrijmë?

Shumë njerëz shpesh do ta përshkruajnë krijuesin e Universit të jetë Zoti ose Shpirti, i cili, nga ana tjetër, ata do ta përshkruajnë si diçka gjithnjë të pranishme dhe gjithnjë në ndryshim. Kjo mund të sugjerojë vetëm një gjë, që ju në fakt jeni krijuesi i Universit tuaj. Pasi të keni fituar një bazë themelore në mësimet e fizikës kuantike dhe si mund t’ju tregojë marrëdhëniet me Universin përreth, duhet të jeni në gjendje ta imagjinoni veten si një transmetues energjie.

Duhet të jeni të bindur se ju lëshoni vazhdimisht frekuenca në Univers. Ç’ është kjo frekuencë që lëshon, është ajo që tërheq dhe merr përsëri nga Universi në jetën tënde, por në sasi më të mëdha. Kjo nënvizon pse mund të jetë kaq e rëndësishme të mësoni se si të merrni kontrollin mbi mendimet tuaja dhe frekuencat emocionale të emetuara. Mund të ndihmojë në zgjedhjen e drejtimit të jetës tuaj.

Ju mund të përfitoni nga mësimi nga një ekspert ose nga një prej shumë mësuesve nga libri “Sekreti”, një botim dhe një prodhim televiziv shumë i suksesshëm.

Për më tepër, duke pranuar se gjithçka rreth nesh del nga mendimi dhe duke filluar të marrim në konsideratë për kontributin që kemi në botën përreth nesh, ne mund të fillojmë të kemi besim në aftësinë tonë për të marrë kontrollin mbi frenat e fatit tonë. Ne mund të krijojmë një botë për veten tonë që para se të mos imagjinojmë kurrë, të jetë e mundur!

Përgatiti: Albert Vataj