Njihuni me 11 bimët vdekjeprurëse, mësoni më shumë për problemet që shkaktojnë

Kur jeni jashtë në një natyrë të egër, ka shumë shanse që të sulmoheni nga bimë të rrezikshme. Pavarësisht se të rriturit mund të jenë të kujdesshëm, fëmijët janë shumë kuriozë për të zbuluar gjëra të reja. Shumë bimë mund t’i kemi në shtëpinë tonë, por nuk e dimë se çfarë rreziku na kanoset.

Bima Castor Bean

– Zakonisht ndodhet në zona tropikale dhe ka një pamje të pazakontë. Ajo është ndoshta bima më e rrezikshme në planet. Përmban substance shumë toksike, duke ngrënë 4 ose 7 nga atom und të shkaktojë vdekjen.

Bima Belladonna

-Ndodhet në Afrikën e Veriut, Europë, në Jugun e Rusisë, Azi dhe në pjesë të Amerikës së Veriut. Mund të shkaktojë humbjen e orientimit dhe në disa raste edhe vdekjen.
Bima Rhubarb-Kultivohet në Europë, Rusi dhe SHBA. Mund t’iu shkaktojë djegie në fyt dhe në sy, gurë në veshka dhe diarre.

Bima Euphorbia

-Mund ta shohim shpesh edhe nëpër shtëpitë tona. Llojet e tyre janë të ndryshme, disa duken si bar, ndërsa disa të tjera duken si Bima.

Bima Hogweed

-Zakonisht ndodhet në masë të madhe në USA. Mund të shkaktojnë dhimbje nën rrezet e diellit. Nëse e prekni lajeni dorën shpejt me sapun dhe mos dilni në diell për të paktën 2 orë.

Bima Jimsonweed

-Ndodhet në Amerikën Veriore dhe Qendrore, Europë dhe në Rusinë e Jugut. Është e rrezikshme sepse mund të shkaktojë delir. Në disa raste koma ose vdekje.

Bima Aconite

-Ndodhet në Europë, Azi dhe Amerikën e Veriut. Përdoret për qëllime decorative. Në kohët antike, përdorej edhe në si helm. Është shumë toksike. Shkakton halucinacione dhe pastaj edhe vdekjen.

Bima Landër

-Zakonisht ndodhet në zona tropikale. Përmban glycoside kardiake dhe mund të shkaktojë dhimbje koke, dobësi fizike, madje edhe vdekjen. Sipas legjendave, ushtarët e Napoleonit njëherë e filluan luftën e tyre duke përdorur këtë lloj bime.

Bima Murrizi

-Ndodhet zakonisht në hemisferën veriore dhe në Australi. Llojet më të dëmshme të kësaj bimë janë të kuqë dhe të zeza. Shkakton dhimbje koke, dobësi fizike, dhimbje të barkut dhe ndonjëherë mund të shkaktojë sëmundje kardiake.
Bima e Ujit-Ndodhet në Europë, Azi dhe Amerikën e Veriut. Rritet në ambiente me ujë në këneta dhe lumenj. Kjo bimë ka aromë karrote dhe është një nga bimët më toksike në tokë. Mund të shkaktojë edhe vdekjen. Rreth 100 ose 200 gram lëng mund të vrasë edhe një lopë.
Bima e Verdha flutur-Disa nga këto lloj bimësh janë helmuese dhe të rrezikshme për njeriun. Përmban flluska që mund të shkaktojnë flluska në lëkurë. Nëse iu prek padashje sytë mund t’iu shkaktojë verbëri të përkohshme.