Jim Morrisonit: Kam lindur duke qarë kur të gjithë qeshnin. Do të vdes duke qeshur, kur të gjithë do të qajnë!

James Douglas Morrison, (1943-1971), do të mbetet në kujtesë si një kantautor, poet, shkrimtar por edhe kontributor në kinematografi. Ai njihet si figura kryesore e grupit të muzikës “The Doors” dhe është konsideruar si një nga personalitetet më tërheqëse të historisë së muzikës rock. Në 3 korrik 1971, Jim Morrison u gjend i vdekur në vaskën e apartamentit të tij në Paris. Në versionin fillestar të policisë vdekja e këngëtarit ishte si pasojë e atakut kardiak. Fakti se kufoma nuk iu nënshtrua autopsisë krijoi një stuhi hamendësimesh. Ndër pëshpëritjet më të zëshme mbetet se vdekja e Jim Morrison ka ardhur nga një mbidozë heroine dhe alkooli. Misterin e shkaktarëve të fundit të këtij miti e plotëson edhe fakti tjetër, mbajtja për më se një javë të fshehtë lajmin e vdekjes nga pjesëtarët e tjerë të grupit. Varri i tij ndodhet në varrezën Pere Lachaise në Paris të Francës, që është atraksioni i katërt i kryeqytetit parizien pas Kullës Eiffel, katedrales Notre Damit dhe Harkut të Triumfit. Më poshtë mund të lexoni 43 thënie të tij.

THËNIE PËR VETEN DHE JETËN

 • Kam lindur duke qarë kur të gjithë qeshnin. Do të vdes duke qeshur, kur të gjithë do të qajnë!
 • Bëj që jeta jote të jetë një ëndërr, por mos lejo që ëndrra të bëhet jeta jote!
 • Jeta më dhuroi tri zgjidhje: seks, drogë dhe vdekje. Unë zgjodha dy të parat; e treta më zgjodhi mua!
 • Dielli që perëndon të prek në shpirt, vetëm për të të kujtuar se të vodhi dhe një ditë!
 • Mos jeto me frikën e vdekjes, por vdis me gëzimin se ke jetuar!
 • Më mirë të humbasësh një çast të jetës, sesa jetën në një çast!
 • Ne nuk jemi ata që jemi, por vetëm ajo që të tjerët shohin tek ne!
 • Derisa ngjyra e lëkurës do të jetë më rëndësishme sesa ngjyra e syve, do të ketë luftë!
 • Më mirë një fund i dëshpëruar sesa një dëshpërim pa fund!
 • Të lindësh e pastaj të vdesësh. Ky është absurditeti i jetës!

THËNIE PËR VDEKJEN, TRISHTIMIN DHE HIDHËRIMET E DASHURISË…

 • Prapa çdo loje ekziston ideali i vdekjes!
 • Të gjithë kërkojnë një mik, por asnjë nuk provon të bëhet i tillë!
 • Po u zgjove në mëngjes dhe nuk e pe diellin ose dielli je ti, ose ke vdekur!
 • Përse nuk na lejojnë të dashurojmë… X vjeç kur mund të vdesim në çdo moshë?!
 • Nuk ju kërkova unë të më lindni, ndaj më lini të jetoj!
 • Dikush pret shiun për të mos qarë vetëm!
 • Jeta është veç një ëndërr në rrugën e vdekjes!
 • Uroj që kur të vdes të shkoj në Parajsë, sepse Ferrin e jetova këtu!
 • Dashuria është gëzimi i qenies dy, tmerri që mbetesh një, frika se bëhesh tre!
 • Nëse juve ju mungon dikush në botë, për mua jeni ju që i mungoni botës!
 • Mos qaj! Sepse në botë ekziston gjithnjë një person që jeton për buzëqeshjen tënde!
 • Kam provuar të eci këmbëzbathur rrugës shtruar plot kujtime, aty ku këmba shkelte dhimbje aty, ku dhimbja shkelte dhimbje…!
 • Sikur të na jepej gjithë fuqia magjike që të lexonim mendimet e njëri-tjetrit, supozoj që efekti i parë do të ishte shkatërrimi i të gjitha miqësive…!
 • Merr pak dhimbje nga e imja, shpirti im po të thërret, po kjo jetë po s’pati dhimbje kurrë s’mund të quhet jetë…!
 • Sado të këqija qofshin ditët, pa to s’dua të mbetem, qaj vetëm ditët e bukura se të këqijat qajnë vetveten…!
 • Çdo gjë lind e vogël dhe pastaj rritet, vetëm fatkeqësia lind e madhe, pastaj zvogëlohet…!
 • Ka kaq kohë që çdo ditë të shoh e më duket se të shoh për herë të parë…!
 • Hero nuk është ai qe bie në betejë, është ai që kur rrëzohet gjen forcën për t’u çuar e lufton përsëri…!
 • Pasqyra është miku im më i mirë sepse sa herë qaj nuk qesh me mua…!
 • Më pëlqejnë adoleshentët se çdo gjë që bëjnë e bëjnë për herë të parë…!
 • Të vrasësh është kurajo e momentit…të lësh të jetojnë është kurajo e përjetshme…!
 • Do jepja dhe jetën për të jetuar përjetësisht…!
 • Ndonjëherë mjafton një çast për të harruar një jetë e ndonjëherë nuk mjafton e tërë jeta për të harruar një çast…!
 • Pas gjakut, gjëja më e mirë që një burrë mund të japë, janë lotët e tij…!
 • Dhashë gjithçka që munda. Jam një poet që tregon historitë e tij e një këngëtar që këndon poezitë e tij…!
 • Midis të mirës dhe të keqes ka një porte… dhe unë ta hap!
 • – Mos u kënaq me horizontin… kërko pafundësinë!
 • Unë jam kështu, sepse shpreh atë që kam brenda…!
 • Jeta është si një pasqyrë, të qesh në qofte se e shikon duke qeshur…
 • Nuk do plakem kurrë, sepse jam një yll që bie…!