Të vegjel por që mund të sfidojnë natyrën duke e kthyer në aleatë të nëvojave të tyre

Ata kanë etje, si dhe vetë toka. Janë të vogla dhe rrebeshi është tejet i zemëruar. Ndoshta jo dhe aq me ato, se sa me nevojën për të shfryrë inatin e etjes së verës. Këto foto mahnitëse janë një dëshmi se si gjallesat e vogla nuk pranojnë të bien pre e inferioritetit dhe e etjes. Megjithëse të vogla, shumë të vogla, ata dinë dhe mundin t’i bëjnë ballë mrekullisht sjelljeve të përbindshme të natyrës. Shpesh ata e kthejnë këtë zemëratë të natyrës në një aleatë të veprimtarisë së tyre jetësore, fjala vjen për ta patur më të lëhtë për të futur në grackë gjakun e tyre, ose për të shuar etjen zhuritëse. Foto janë realizuar nga fotografi rus, Vadim Trunov, në rajonin Voronezh, në perëndim të Rusisë. Ky set fotosh tregon këto gjallesa që përballen dhe sfidojnë rrebeshin. Në një kënvështrim tjëtër të mesazhit që përcjell fotografi nëpërmjet kësaj tufe fotosh, tregon pamjen mahnitëse të shiut, bukurinë e pabesueshme të tij, ndoshta parë në një afri të tillë, shumë depërtuese. Magjia e shiut mbi një fletë, mbi krahët shumëngjyrëshe të një fluture, mbi këmbët hollake, shumë delikate dhe njëkohësisht shumë të fuqishme të milingonave dhe sulletinë e kërmillit. Sipërfaqja tejet e lëmuar e ujit dhe pasqyrimi magjik i krijesave të vogla në të dhe i vetë shiut, jnë gjithashtu një spektakël i këtyre fotove. Shumë prej imazheve përqëndrohen te kërmijtë, si pjesë e një planeti kërmijsh, këtyre krijesave delikate dhe shumë të brishta. Imazhet tashmë kanë bërë një hit në 500px ndarjen foto site, ku ata kanë qenë të shikuar mbi 240.000 herë. Trunov merr fotografitë e tij duke përdorur një lente makro për të kapur të mbyllur deri në detaje me qartësi të pabesueshme. Këto krijesa të imëta kanë bërë rrugën e tyre në një pellg ku ata ndihmojnë njëra tjetrën dhe vetn për një pije freskuese dhe një sfidë ndaj rrebeshit. Për shkak të madhësisë së tyre të vogël sipërfaqja e ujit ishte mjaft e fortë për të mbështetur krijesat e etur, e bërë për këto imazhe të pabesueshme.

Albert Vataj