Çfarë mendojnë dhe nuk e shprehin burri dhe gruaja? Hapni “Kutinë e Pandorës” së dy të dashuruarve

Në një marrëdhënie si burrin ashtu edhe gruan, ajo që i mundon më shumë është se çfarë mendojnë njeri për tjetrin dhe ata kurrë nuk ja thonë.

Të shkëpusin prej gjokseve të dy dashnorëve zemrat e ngrohta që rrahin kaq fort dhe ti shohim ato me lentën e kureshtisë së kahershme e të zbulojmë se çfarë i bashkon dhe i ndan dy të dashuruar, çfarë mendon dhe thotë njëra zemër dhe çfarë tjetra.Të guxojmë të hapim këtë kuti të Pandorës.

 

Burri: Oh sa i lumtur jam!

Gruaja: A je i lumtur ti?

Burri: Mos harroni se ajo është e imja.

Gruaja: Mos harroni se unë jam i tij.

Burri: Nuk është e vërtetë se unë e dashuroj

Gruaja: Po unë e dua dhe e dua shumë, dua vetëm atë.

Burri: Gjithmonë?! O Zot ç'merzi!

Gruaja: Gjithmonë?! O Zot ç'epsh!

Burri: Duhet të ndahemi, arsyeja duhet ta vrasë dashurinë tonë

Gruaja: Përbindësh unë të përbuz, ti më kall krupën… por unë të dua ende.

Burri: Sa e bukur je!

Gruaja: Sa i madh je!

Burri: Qëndro e bukur dhe do të të dua gjithmonë

Gruaja: Qëndro i imi dhe unë do të të dua gjithmonë

Burri: Më bëj të lumtur edhe pa më dashuruar

Gruaja: Më shaj por më duaj

Burri: Mos më bëj qesharak

Gruaja: Mos më tradhto

Burri: Më jep gjithçka

Gruaja: Më jep zemrën tënde

Burri: Çdo dashuri mbaron me mospërfillje ose miqësi

Gruaja: Nga dashuria nuk mund të kalohet veçse te urrejtja dhe te përbuzja

Burri: E dua dhe nëse nuk dorëzohet nuk më do

Gruaja: Po nëse të dua përse pyet atëherë?

Burri: Dashuria është epshi më i madh

Gruaja: Dashuria është vetë jeta

Burri: Ajo padyshim ka patur marrëdhënie edhe me të tjerë

Gruaja: Ah! Ai ka dashuruar një tjetër para meje

Burri: A është e denjë ajo për mua?

Gruaja: A jam e denjë unë për të?

Burri: A më bën ajo të lumtur?

Gruaja: A e bëj unë atë të lumtur?

Burri: Më mjafton ajo mua?

Gruaja: I mjaftoj unë atij?

Burri: Unë mendoj shumë për të

Gruaja: Unë nuk mendoj mjaftueshëm për të

Burri: U vonova vetëm një çerek ore

Gruaja: Përse vjen gjithmonë me kaq vonesë?

Burri: Duhet të iku, u bë shumë kohë që jam këtu

Gruaja: Do të ikësh, por ti ende nuk ke ardhur?

Burri: Edhe një herë…

Gruaja: Edhe një puthje

Burri: Një puthje tjetër

Gruaja: Ma përsërit që më do

Burri: Më fal, jam i poshtër, por zemra ime është gjithmonë e jotja

Gruaja: Të fal sepse vazhdoj të të dua

Burri: Një pallat për të vendosur një zemër

Gruaja: Një zemër dhe një kolibe

Burri: Dashuria platonike është utopi

Gruaja: Dashuria platonike është fare mirë e mundur

Burri: E dua sepse e dëshiroj

Gruaja: E dua sepse e dashuroj

Burri: Të vdes para se të jetë e dikujt tjetër

Gruaja: Le të jetë e dikujt tjetër, por i gjallë

Burri: Më jep besimin

Gruaja: Më jep zemrën

Burri: Me kalimin e kohës do të më dojë

Gruaja: Do ta dua aq shumë sa do të më dojë edhe ai

Burri: Do t'i jap kaq shumë arë dhe xhevahire sa do të më dojë

Gruaja: Do ta përkëdhelë shumë gjatë dhe do të më dojë

Burri: O Zot i madh! Si mbërrite këtu?

Gruaja: Ç'mund të më bëjë, nëse it më do?

Burri: Gruaja është e paqëndrueshme

Gruaja: Burri është një qenie e ulët

Burri: Oh sa më do!

Gruaja: Oh sa e dua!

Burri: Duhet të shkoj tek ajo

Gruaja: Pse nuk po vjen?

Burri: Ajo do të jetë e imja

Gruaja: Ai do të jetë bashkëshorti im

Burri: Ajo qe dhe është dashnorja ime

Gruaja: Ai qe dhe është miku im

Burri: Sot

Gruaja: Nesër

Burri: Pas një muaji

Gruaja: Pas një viti

Burri: Menjëherë

Gruaja: Asnjëherë

Burri: po, po, po, po

Gruaja: Jo, jo, jo, jo

Burri: E dëshiroj prandaj e dua

Gruaja: E dëshiroj por nuk e dua

Burri: Është e virtytshme, sepse është e dlirë

Gruaja: Është i virtytshëm sepse më do shumë

Burri: Gruaja nuk mund të mbajë besën

Burri: Nuk di të dashurojë